logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zwolle

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zwolle met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zwolle

Zwolle is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 132.411 inwoners. Momenteel staan er 152 woningen te koop en zijn er recent 595 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 318.941.

Woningen te koop 152
Woningen recent verkocht 595
Gemiddelde vraagprijs € 459.331
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 318.941
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Zwolle

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwolle is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwolle moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwolle.

Woningen recent verkocht in Zwolle

Er zijn recent 595 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwolle.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwolle. Een eengezinswoning in Zwolle komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwolle

In Zwolle wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zwolle

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zwolle (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zwolle

Starterswoningen in gemeente Zwolle zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zwolle zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zwolle zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zwolle? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zwolle

Wil je een huis kopen in gemeente Zwolle? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zwolle . Er staan momenteel 152 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwolle alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwolle.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zwolle. Zoek je huurwoning in gemeente Zwolle? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zwolle

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwolle is 3.834 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.708 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zwolle

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwolle vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zwolle

De gemeente Zwolle telt 1 plaats.

Zwolle

Wijken van Zwolle

Zwolle bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.