De Huizenmarkt gemeente Zuidplas (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zuidplas

Woningmarkt Zuidplas

Zuidplas is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 41.890 inwoners. Momenteel staan er 179 woningen te koop en zijn er recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidplas. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 179
Woningen recent verkocht 145
Gemiddelde vraagprijs € 525.765
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Zuidplas

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidplas is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidplas moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidplas.

Woningen recent verkocht in Zuidplas

Er zijn recent 145 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidplas. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidplas.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidplas. Een eengezinswoning in Zuidplas komt het meest (64%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidplas

In Zuidplas wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuidplas

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuidplas (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuidplas
Binnenring: Nederland

Zuidplas waar ligt dat?

Woningen te koop Zuidplas

Wil je een huis kopen in Zuidplas? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuidplas . Er staan momenteel 179 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidplas alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidplas.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zuidplas. Zoek je huurwoning in Zuidplas? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zuidplas

Starterswoningen in Zuidplas zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuidplas zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuidplas zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuidplas? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuidplas

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidplas is 3.775 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.597 euro).

Leeftijden Zuidplas

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidplas vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zuidplas

De gemeente Zuidplas telt 4 plaatsen.

Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk aan den IJssel Zevenhuizen

Alle wijken van Zuidplas

Zuidplas bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.