logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zuidplas

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zuidplas met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zuidplas

Zuidplas is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 46.981 inwoners. Momenteel staan er 68 woningen te koop en zijn er recent 207 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidplas. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 335.246.

Woningen te koop 68
Woningen recent verkocht 207
Gemiddelde vraagprijs € 551.522
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 335.246
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Zuidplas

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuidplas is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuidplas moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuidplas.

Woningen recent verkocht in Zuidplas

Er zijn recent 207 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuidplas. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuidplas.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuidplas. Een eengezinswoning in Zuidplas komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuidplas

In Zuidplas wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuidplas

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuidplas (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zuidplas

Starterswoningen in gemeente Zuidplas zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zuidplas zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zuidplas zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zuidplas? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zuidplas

Wil je een huis kopen in gemeente Zuidplas? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zuidplas . Er staan momenteel 68 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuidplas alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuidplas.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zuidplas. Zoek je huurwoning in gemeente Zuidplas? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zuidplas

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuidplas is 4.005 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.772 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zuidplas

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuidplas vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zuidplas

De gemeente Zuidplas telt 4 plaatsen.

Moerkapelle Moordrecht Nieuwerkerk aan den IJssel Zevenhuizen

Wijken van Zuidplas

Zuidplas bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.