Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Wijk bij Duurstede

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Wijk bij Duurstede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.230 inwoners. Momenteel staan er 48 woningen te koop en zijn er recent 120 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijk bij Duurstede. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 357.051.

Woningen te koop 48
Woningen recent verkocht 120
Gemiddelde vraagprijs € 535.914
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 357.051
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Wijk bij Duurstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wijk bij Duurstede is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wijk bij Duurstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wijk bij Duurstede.

Woningen recent verkocht in Wijk bij Duurstede

Er zijn recent 120 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijk bij Duurstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wijk bij Duurstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wijk bij Duurstede. Een eengezinswoning in Wijk bij Duurstede komt het meest (74%) voor. Daarna komt een herenhuis met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wijk bij Duurstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wijk bij Duurstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Wijk bij Duurstede

Starterswoningen in gemeente Wijk bij Duurstede zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Wijk bij Duurstede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Wijk bij Duurstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Wijk bij Duurstede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Wijk bij Duurstede

Wil je een huis kopen in gemeente Wijk bij Duurstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Wijk bij Duurstede . Er staan momenteel 48 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wijk bij Duurstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wijk bij Duurstede.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Wijk bij Duurstede. Zoek je huurwoning in gemeente Wijk bij Duurstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wijk bij Duurstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wijk bij Duurstede is 3.815 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.787 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wijk bij Duurstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wijk bij Duurstede vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wijk bij Duurstede

De gemeente Wijk bij Duurstede telt 3 plaatsen.

Cothen Langbroek Wijk bij Duurstede

Wijken van Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.