De Huizenmarkt in Cothen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Cothen

Woningmarkt Cothen

Cothen is een plaats in de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze plaats telt volgens het CBS 26.230 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Cothen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 575.306 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 575.306
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Cothen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Cothen is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Cothen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Cothen.

Woningen recent verkocht in Cothen

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Cothen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Cothen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Cothen. Een eengezinswoning in Cothen komt het meest (78%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Cothen

In Cothen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Cothen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Cothen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Cothen
Binnenring: Nederland

Cothen waar ligt dat?

Woningen te koop Cothen

Wil je een huis kopen in Cothen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Cothen . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Cothen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Cothen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Cothen. Zoek je huurwoning in Cothen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Cothen

Starterswoningen in Cothen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Cothen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Cothen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Cothen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Cothen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Cothen is 4.308 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.965 euro).

Leeftijden Cothen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Cothen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Cothen

Cothen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.