Huizenmarkt Diever in Diever (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Diever

Woningmarkt Diever

Diever is een buurt in de wijk Diever en plaats Diever binnen de gemeente Westerveld. Deze buurt telt volgens het CBS 2.745 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 468.635 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 468.635
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Diever

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diever is 47 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diever kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Diever

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diever.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diever. Een eengezinswoning in Diever komt het meest (76%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diever

In Diever wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diever

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diever (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Diever
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Diever

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Diever vergeleken met de Westerveld en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Diever waar ligt dat?

Woningen te koop Diever

Wil je een huis kopen in Diever? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diever . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diever alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diever.

Bekijk hier alle koopwoningen in Diever. Zoek je huurwoning in Diever? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Diever

Starterswoningen in Diever zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diever zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diever zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Diever? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Diever

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diever is 2.996 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.958 euro).

Leeftijden Diever

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diever vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Diever

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Diever. De buurt zelf valt binnen de wijk Diever in de gemeente Westerveld.

Diever Wittelte Verspreide huizen Diever

Alle straten van Diever

Diever bestaat uit 62 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.