logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Diever in Diever

Begrijp de huizenprijzen in Diever Westerveld met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Diever Westerveld

Diever is een buurt in de wijk Diever en plaats Diever binnen de gemeente Westerveld. Deze buurt telt volgens het CBS 2.985 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 486.739 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 486.739
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Diever

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diever is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diever kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Diever

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diever. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diever.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diever. Een eengezinswoning in Diever komt het meest (76%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diever

In Diever wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diever

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diever (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Diever

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Diever vergeleken met de Westerveld en Nederland.

Huizenprijzen in Diever Westerveld

Starterswoningen in Diever Westerveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diever Westerveld zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diever Westerveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Diever Westerveld? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Diever Westerveld

Wil je een huis kopen in Diever Westerveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diever Westerveld . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diever alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diever.

Bekijk alle koopwoningen in Diever Westerveld. Zoek je huurwoning in Diever Westerveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Diever

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diever is 2.803 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.227 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Diever

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diever vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Diever

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Diever. De buurt zelf valt binnen de wijk Diever in de gemeente Westerveld.

Diever Wittelte Verspreide huizen Diever

Alle straten van Diever

Diever bestaat uit 62 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.