Huizenmarkt Estwijk in Vlaardingen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Estwijk

Woningmarkt Estwijk

Estwijk is een wijk in de plaats Vlaardingen binnen de gemeente Vlaardingen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.465 inwoners. Momenteel staan er 39 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Estwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 305.457 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 39
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 305.457
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Estwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Estwijk is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Estwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Estwijk.

Woningen recent verkocht in Estwijk

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Estwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Estwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Estwijk. Een portiekflat in Estwijk komt het meest (36%) voor. Daarna komt een maisonnette met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Estwijk

In Estwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Estwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Estwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Estwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Estwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Estwijk vergeleken met de Vlaardingen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Estwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Estwijk

Wil je een huis kopen in Estwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Estwijk . Er staan momenteel 39 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Estwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Estwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Estwijk. Zoek je huurwoning in Estwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Estwijk

Starterswoningen in Estwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Estwijk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Estwijk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Estwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Estwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Estwijk is 3.179 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.876 euro).

Leeftijden Estwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Estwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Estwijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Estwijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Estwijk

Hoogkamer Zuidbuurt Wetering Lage Weide Buitengebied Zuidbuurt