Huizenmarkt Den Hoorn in Den Hoorn (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Den Hoorn

Woningmarkt Den Hoorn

Den Hoorn is een buurt in de wijk Het Oude Land en duingebied en plaats Den Hoorn binnen de gemeente Texel. Deze buurt telt volgens het CBS 12.155 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Hoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 586.976 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 586.976
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Den Hoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Hoorn is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Hoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Hoorn.

Woningen recent verkocht in Den Hoorn

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Hoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Hoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Hoorn. Een eengezinswoning in Den Hoorn komt het meest (86%) voor. Daarna komt een bungalow met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Hoorn

In Den Hoorn wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Den Hoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Den Hoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Hoorn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Den Hoorn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Den Hoorn vergeleken met de Texel en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Den Hoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Den Hoorn

Wil je een huis kopen in Den Hoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Hoorn . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Hoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Hoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Den Hoorn. Zoek je huurwoning in Den Hoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Den Hoorn

Starterswoningen in Den Hoorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Den Hoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Hoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Hoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Hoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Hoorn is 4.851 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.225 euro).

Leeftijden Den Hoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Hoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Den Hoorn

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Den Hoorn. De buurt zelf valt binnen de wijk Het Oude Land en duingebied in de gemeente Texel.

Den Burg De Koog Oosterend De Waal Oudeschild Den Hoorn Verspreide huizen Op Het Oude Land Verspreide huizen De Kuil, Hoornder Nieuwland Verspreide huizen De Koog en het Duingebied

Alle straten van Den Hoorn

Den Hoorn bestaat uit 12 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.