Huizenmarkt Alteveer in Stadskanaal (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Alteveer

Woningmarkt Alteveer

Alteveer is een wijk in de plaats Stadskanaal binnen de gemeente Stadskanaal. Deze wijk telt volgens het CBS 1.150 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alteveer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 309.467 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 309.467
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Alteveer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alteveer is 47 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alteveer kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Alteveer

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alteveer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alteveer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alteveer. Een eengezinswoning in Alteveer komt het meest (86%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alteveer

In Alteveer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alteveer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alteveer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alteveer
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Alteveer

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Alteveer vergeleken met de Stadskanaal en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Alteveer waar ligt dat?

Woningen te koop Alteveer

Wil je een huis kopen in Alteveer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alteveer . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Alteveer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alteveer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Alteveer. Zoek je huurwoning in Alteveer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Alteveer

Starterswoningen in Alteveer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alteveer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alteveer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alteveer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alteveer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alteveer is 2.081 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.634 euro).

Leeftijden Alteveer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alteveer vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Alteveer

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Alteveer? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Alteveer

Alteveer Alteveer Buitengebied