Huizenmarkt Leyenburg in Den Haag (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leyenburg

Woningmarkt Leyenburg

Leyenburg is een buurt in de wijk Leyenburg en plaats Den Haag binnen de gemeente 's-Gravenhage. Deze buurt telt volgens het CBS 14.910 inwoners. Momenteel staan er 92 woningen te koop en zijn er recent 193 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leyenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 273.146 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 92
Woningen recent verkocht 193
Gemiddelde vraagprijs € 273.146
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Leyenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leyenburg is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leyenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leyenburg.

Woningen recent verkocht in Leyenburg

Er zijn recent 193 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leyenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leyenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leyenburg. Een portiekflat in Leyenburg komt het meest (34%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leyenburg

In Leyenburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leyenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leyenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leyenburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Leyenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leyenburg vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Leyenburg waar ligt dat?

Woningen te koop Leyenburg

Wil je een huis kopen in Leyenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leyenburg . Er staan momenteel 92 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leyenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leyenburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leyenburg. Zoek je huurwoning in Leyenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leyenburg

Starterswoningen in Leyenburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leyenburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leyenburg zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leyenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leyenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leyenburg is 3.344 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.279 euro).

Leeftijden Leyenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leyenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Leyenburg

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Leyenburg. De buurt zelf valt binnen de wijk Leyenburg in de gemeente 's-Gravenhage.

Leyenburg

Alle straten van Leyenburg

Leyenburg bestaat uit 59 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.