logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Rucphen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Rucphen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Rucphen

Rucphen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 23.636 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rucphen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 307.659.

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 86
Gemiddelde vraagprijs € 537.835
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 307.659
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Rucphen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rucphen is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rucphen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rucphen.

Woningen recent verkocht in Rucphen

Er zijn recent 86 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rucphen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rucphen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rucphen. Een eengezinswoning in Rucphen komt het meest (79%) voor. Daarna komt een bungalow met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rucphen

In Rucphen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rucphen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rucphen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Rucphen

Starterswoningen in gemeente Rucphen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Rucphen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Rucphen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Rucphen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Rucphen

Wil je een huis kopen in gemeente Rucphen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Rucphen . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rucphen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rucphen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Rucphen. Zoek je huurwoning in gemeente Rucphen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rucphen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rucphen is 3.244 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.246 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rucphen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rucphen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rucphen

De gemeente Rucphen telt 5 plaatsen.

Rucphen Schijf Sprundel St. Willebrord Zegge

Wijken van Rucphen

Rucphen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.