Huizenmarkt Carnisse in Rotterdam (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Carnisse

Woningmarkt Carnisse

Carnisse is een buurt in de wijk Charlois en plaats Rotterdam binnen de gemeente Rotterdam. Deze buurt telt volgens het CBS 67.270 inwoners. Momenteel staan er 56 woningen te koop en zijn er recent 75 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Carnisse. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 228.564 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 56
Woningen recent verkocht 75
Gemiddelde vraagprijs € 228.564
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Carnisse

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Carnisse is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Carnisse moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Carnisse.

Woningen recent verkocht in Carnisse

Er zijn recent 75 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Carnisse. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Carnisse.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Carnisse. Een portiekflat in Carnisse komt het meest (62%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Carnisse

In Carnisse wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Carnisse

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Carnisse (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Carnisse
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Carnisse

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Carnisse vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Carnisse waar ligt dat?

Woningen te koop Carnisse

Wil je een huis kopen in Carnisse? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Carnisse . Er staan momenteel 56 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Carnisse alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Carnisse.

Bekijk hier alle koopwoningen in Carnisse. Zoek je huurwoning in Carnisse? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Carnisse

Starterswoningen in Carnisse zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Carnisse zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Carnisse zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Carnisse? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Carnisse

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Carnisse is 3.568 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.302 euro).

Leeftijden Carnisse

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Carnisse vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Carnisse

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Carnisse. De buurt zelf valt binnen de wijk Charlois in de gemeente Rotterdam.

Charlois Zuidrand Tarwewijk Carnisse Zuidwijk Oud Charlois Wielewaal Zuidplein Pendrecht Zuiderpark Heijplaat

Alle straten van Carnisse

Carnisse bestaat uit 49 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.