logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Rhenen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Rhenen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Rhenen

Rhenen is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.329 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rhenen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 350.956.

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 53
Gemiddelde vraagprijs € 624.083
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 350.956
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Rhenen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rhenen is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rhenen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rhenen.

Woningen recent verkocht in Rhenen

Er zijn recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rhenen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rhenen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rhenen. Een eengezinswoning in Rhenen komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rhenen

In Rhenen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rhenen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rhenen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Rhenen

Starterswoningen in gemeente Rhenen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Rhenen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Rhenen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Rhenen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Rhenen

Wil je een huis kopen in gemeente Rhenen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Rhenen . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rhenen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rhenen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Rhenen. Zoek je huurwoning in gemeente Rhenen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rhenen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rhenen is 4.736 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.308 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rhenen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rhenen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rhenen

De gemeente Rhenen telt 2 plaatsen.

Elst Ut Rhenen

Wijken van Rhenen

Rhenen bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.