Huizenprijzen en de huizenmarkt Afrika in Purmerend

Begrijp de huizenprijzen in Afrika Purmerend met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Afrika Purmerend

Afrika is een buurt in de wijk Weidevenne en plaats Purmerend binnen de gemeente Purmerend. Deze buurt telt volgens het CBS 18.735 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Afrika. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 593.635 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 593.635
Percentage gezinnen met kinderen 50%

Verkoopduur woningen in Afrika

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Afrika is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Afrika moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Afrika.

Woningen recent verkocht in Afrika

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Afrika. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Afrika.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Afrika. Een eengezinswoning in Afrika komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Afrika

In Afrika wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Afrika

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Afrika (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Afrika

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Afrika vergeleken met de Purmerend en Nederland.

Huizenprijzen in Afrika Purmerend

Starterswoningen in Afrika Purmerend zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Afrika Purmerend zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Afrika Purmerend zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Afrika Purmerend? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Afrika Purmerend

Wil je een huis kopen in Afrika Purmerend? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Afrika Purmerend . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Afrika alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Afrika.

Bekijk alle koopwoningen in Afrika Purmerend. Zoek je huurwoning in Afrika Purmerend? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Afrika

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Afrika is 5.374 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.064 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Afrika

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Afrika vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Afrika

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Afrika. De buurt zelf valt binnen de wijk Weidevenne in de gemeente Purmerend.

Hazepolder Azië Amerika Afrika Europa

Alle straten van Afrika

Afrika bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.