logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Europa in Purmerend

Begrijp de huizenprijzen in Europa Purmerend met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Europa Purmerend

Europa is een buurt in de wijk Weidevenne en plaats Purmerend binnen de gemeente Purmerend. Deze buurt telt volgens het CBS 19.750 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 94 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Europa. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 517.653 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 94
Gemiddelde vraagprijs € 517.653
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Europa

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Europa is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Europa moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Europa.

Woningen recent verkocht in Europa

Er zijn recent 94 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Europa. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Europa.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Europa. Een eengezinswoning in Europa komt het meest (39%) voor. Daarna komt een galerijflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Europa

In Europa wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Europa

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Europa (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Europa

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Europa vergeleken met de Purmerend en Nederland.

Huizenprijzen in Europa Purmerend

Starterswoningen in Europa Purmerend zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Europa Purmerend zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Europa Purmerend zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Europa Purmerend? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Europa Purmerend

Wil je een huis kopen in Europa Purmerend? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Europa Purmerend . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Europa alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Europa.

Bekijk alle koopwoningen in Europa Purmerend. Zoek je huurwoning in Europa Purmerend? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Europa

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Europa is 5.010 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.019 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Europa

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Europa vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Europa

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Europa. De buurt zelf valt binnen de wijk Weidevenne in de gemeente Purmerend.

Hazepolder Azië Amerika Afrika Europa

Alle straten van Europa

Europa bestaat uit 42 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.