Huizenmarkt Europa in Purmerend (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Europa

Woningmarkt Europa

Europa is een buurt in de wijk Weidevenne en plaats Purmerend binnen de gemeente Purmerend. Deze buurt telt volgens het CBS 18.735 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Europa. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 492.791 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 492.791
Percentage gezinnen met kinderen 50%

Verkoopduur woningen in Europa

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Europa is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Europa moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Europa.

Woningen recent verkocht in Europa

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Europa. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Europa.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Europa. Een eengezinswoning in Europa komt het meest (45%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Europa

In Europa wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Europa

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Europa (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Europa
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Europa

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Europa vergeleken met de Purmerend en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Europa waar ligt dat?

Woningen te koop Europa

Wil je een huis kopen in Europa? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Europa . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Europa alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Europa.

Bekijk hier alle koopwoningen in Europa. Zoek je huurwoning in Europa? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Europa

Starterswoningen in Europa zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Europa zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Europa zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Europa? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Europa

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Europa is 4.011 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.901 euro).

Leeftijden Europa

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Europa vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Europa

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Europa. De buurt zelf valt binnen de wijk Weidevenne in de gemeente Purmerend.

Hazepolder Azië Amerika Afrika Europa

Alle straten van Europa

Europa bestaat uit 42 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.