Alle woningmarktinfo Koningshof

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Koningshof

Een eerste blik op Koningshof

Koningshof is een buurt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Deze buurt telt volgens het CBS 25.155 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koningshof. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 392.375 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 392.375
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Koningshof

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koningshof is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koningshof moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koningshof.

Woningen recent verkocht in Koningshof

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koningshof. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koningshof.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koningshof. Een eengezinswoning in Koningshof komt het meest (88%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koningshof

In Koningshof wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Koningshof

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Koningshof (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koningshof
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Koningshof

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Koningshof vergeleken met de Pijnacker-Nootdorp en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Koningshof

Wil je een huis kopen in Koningshof? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koningshof . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Koningshof alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koningshof.

Zoek je huurwoning in Koningshof? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Koningshof.

Huizenprijzen in Koningshof

Starterswoningen in Koningshof zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Koningshof zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koningshof zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koningshof? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koningshof

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koningshof is 3.442 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.832 euro).

Leeftijden Koningshof

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koningshof vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Koningshof

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Koningshof. De buurt zelf valt binnen de wijk Pijnacker in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Pijnacker-Centrum/Dorp Pijnacker Noord Koningshof Klapwijk Tolhek Keijzershof Erven Ackerswoude Keijzershof Boszoom Keijzershof Eilanden Zuidpolder Oude Leede Pijnacker Oost Noordpolder Pijnacker De Boezem

Alle straten van Koningshof

Koningshof bestaat uit 56 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen