Huizenmarkt Westerbroek in Westerbroek (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westerbroek

Woningmarkt Westerbroek

Westerbroek is een buurt in de wijk Esterbroek en Waterhuizen en plaats Westerbroek binnen de gemeente Midden-Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 915 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerbroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 278.380 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 278.380
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Westerbroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerbroek is 42 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerbroek kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Westerbroek

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerbroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerbroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerbroek. Een eengezinswoning in Westerbroek komt het meest (85%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerbroek

In Westerbroek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerbroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerbroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerbroek
Binnenring: Nederland

Westerbroek waar ligt dat?

Woningen te koop Westerbroek

Wil je een huis kopen in Westerbroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerbroek . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerbroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerbroek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westerbroek. Zoek je huurwoning in Westerbroek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westerbroek

Starterswoningen in Westerbroek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Westerbroek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerbroek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerbroek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerbroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerbroek is 2.361 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.121 euro).

Leeftijden Westerbroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerbroek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Westerbroek

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Westerbroek. De buurt zelf valt binnen de wijk Esterbroek en Waterhuizen in de gemeente Midden-Groningen.

Waterhuizen Westerbroek Westerbroek Buitengebied Westerbroek Industriegebied

Alle straten van Westerbroek

Westerbroek bestaat uit 4 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.