Huizenmarkt Overschild in Overschild (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Overschild

Woningmarkt Overschild

Overschild is een buurt in de wijk Eemskanaal-Zuid en plaats Overschild binnen de gemeente Midden-Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 720 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overschild. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 162.365 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 162.365
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Overschild

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overschild is 115 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overschild kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Overschild

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overschild. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overschild.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overschild. Een eengezinswoning in Overschild komt het meest (80%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overschild

In Overschild wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overschild

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overschild (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overschild
Binnenring: Nederland

Overschild waar ligt dat?

Woningen te koop Overschild

Wil je een huis kopen in Overschild? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overschild . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Overschild alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overschild.

Bekijk hier alle koopwoningen in Overschild. Zoek je huurwoning in Overschild? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Overschild

Starterswoningen in Overschild zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overschild zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overschild zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overschild? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overschild

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overschild is 2.533 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.344 euro).

Leeftijden Overschild

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overschild vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Overschild

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Overschild. De buurt zelf valt binnen de wijk Eemskanaal-Zuid in de gemeente Midden-Groningen.

Overschild Overschild Buitengebied Luddeweer Lageland

Alle straten van Overschild

Overschild bestaat uit 3 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.