Huizenmarkt Hellum in Hellum (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hellum

Woningmarkt Hellum

Hellum is een buurt in de wijk Hellum en plaats Hellum binnen de gemeente Midden-Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 550 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 371.610 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 371.610
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hellum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hellum is 75 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hellum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hellum

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hellum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hellum. Een eengezinswoning in Hellum komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hellum

In Hellum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hellum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hellum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hellum
Binnenring: Nederland

Hellum waar ligt dat?

Woningen te koop Hellum

Wil je een huis kopen in Hellum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hellum . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Hellum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hellum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hellum. Zoek je huurwoning in Hellum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hellum

Starterswoningen in Hellum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hellum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hellum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hellum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hellum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hellum is 3.817 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.073 euro).

Leeftijden Hellum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hellum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hellum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hellum. De buurt zelf valt binnen de wijk Hellum in de gemeente Midden-Groningen.

Hellum Hellum Natuurgebied

Alle straten van Hellum

Hellum bestaat uit 10 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.