logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Meerssen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Meerssen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Meerssen

Meerssen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.600 inwoners. Momenteel staan er 35 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meerssen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.210.

Woningen te koop 35
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 461.865
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.210
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Meerssen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meerssen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meerssen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Meerssen.

Woningen recent verkocht in Meerssen

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meerssen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meerssen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meerssen. Een eengezinswoning in Meerssen komt het meest (67%) voor. Daarna komt een bungalow met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meerssen

In Meerssen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meerssen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meerssen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Meerssen

Starterswoningen in gemeente Meerssen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Meerssen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Meerssen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Meerssen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Meerssen

Wil je een huis kopen in gemeente Meerssen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Meerssen . Er staan momenteel 35 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meerssen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meerssen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Meerssen. Zoek je huurwoning in gemeente Meerssen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Meerssen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meerssen is 2.724 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.760 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Meerssen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meerssen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meerssen

De gemeente Meerssen telt 5 plaatsen.

Bunde Geulle Meerssen Moorveld Ulestraten

Wijken van Meerssen

Meerssen bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.