De Huizenmarkt gemeente Loon op Zand (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Loon op Zand

Woningmarkt Loon op Zand

Loon op Zand is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.965 inwoners. Momenteel staan er 92 woningen te koop en zijn er recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Loon op Zand. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 310.608.

Woningen te koop 92
Woningen recent verkocht 122
Gemiddelde vraagprijs € 492.622
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 310.608
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Loon op Zand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Loon op Zand is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Loon op Zand moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Loon op Zand.

Woningen recent verkocht in Loon op Zand

Er zijn recent 122 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Loon op Zand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Loon op Zand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Loon op Zand. Een eengezinswoning in Loon op Zand komt het meest (76%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Loon op Zand

In Loon op Zand wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Loon op Zand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Loon op Zand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Loon op Zand
Binnenring: Nederland

Loon op Zand waar ligt dat?

Woningen te koop Loon op Zand

Wil je een huis kopen in Loon op Zand? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Loon op Zand . Er staan momenteel 92 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Loon op Zand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Loon op Zand.

Bekijk hier alle koopwoningen in Loon op Zand. Zoek je huurwoning in Loon op Zand? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Loon op Zand

Starterswoningen in Loon op Zand zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Loon op Zand zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Loon op Zand zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Loon op Zand? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Loon op Zand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Loon op Zand is 3.410 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.208 euro).

Leeftijden Loon op Zand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Loon op Zand vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand telt 3 plaatsen.

De Moer Kaatsheuvel Loon op Zand

Alle wijken van Loon op Zand

Loon op Zand bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.