Huizenmarkt Zuiderenk in Lochem (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zuiderenk

Woningmarkt Zuiderenk

Zuiderenk is een buurt in de wijk Lochem kern en plaats Lochem binnen de gemeente Lochem. Deze buurt telt volgens het CBS 12.325 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuiderenk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 315.683 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 23
Gemiddelde vraagprijs € 315.683
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zuiderenk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuiderenk is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuiderenk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuiderenk.

Woningen recent verkocht in Zuiderenk

Er zijn recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuiderenk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuiderenk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuiderenk. Een eengezinswoning in Zuiderenk komt het meest (75%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuiderenk

In Zuiderenk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuiderenk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuiderenk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuiderenk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuiderenk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuiderenk vergeleken met de Lochem en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zuiderenk waar ligt dat?

Woningen te koop Zuiderenk

Wil je een huis kopen in Zuiderenk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuiderenk . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuiderenk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuiderenk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zuiderenk. Zoek je huurwoning in Zuiderenk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zuiderenk

Starterswoningen in Zuiderenk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuiderenk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuiderenk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuiderenk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuiderenk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuiderenk is 2.723 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.547 euro).

Leeftijden Zuiderenk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuiderenk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Zuiderenk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Zuiderenk. De buurt zelf valt binnen de wijk Lochem kern in de gemeente Lochem.

Vesting Zuiderenk Lochem-Zuid Lochem-Oost Lochem-West Lochem-Noord Molengronden

Alle straten van Zuiderenk

Zuiderenk bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.