De Huizenmarkt in Leusden (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leusden

Woningmarkt Leusden

Leusden is een plaats in de gemeente Leusden. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 89 woningen te koop en zijn er recent 256 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leusden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 523.199 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 89
Woningen recent verkocht 256
Gemiddelde vraagprijs € 523.199
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Leusden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leusden is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leusden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leusden.

Woningen recent verkocht in Leusden

Er zijn recent 256 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leusden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leusden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leusden. Een eengezinswoning in Leusden komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leusden

In Leusden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leusden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leusden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leusden
Binnenring: Nederland

Leusden waar ligt dat?

Woningen te koop Leusden

Wil je een huis kopen in Leusden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leusden . Er staan momenteel 89 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leusden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leusden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leusden. Zoek je huurwoning in Leusden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leusden

Starterswoningen in Leusden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Leusden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leusden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leusden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leusden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leusden is 3.742 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.949 euro).

Leeftijden Leusden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leusden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Leusden

Leusden bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.