Huizenmarkt Liebergen in Hilversum (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Liebergen

Woningmarkt Liebergen

Liebergen is een buurt in de wijk Oost en plaats Hilversum binnen de gemeente Hilversum. Deze buurt telt volgens het CBS 20.350 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Liebergen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 354.146 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 354.146
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Liebergen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Liebergen is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Liebergen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Liebergen.

Woningen recent verkocht in Liebergen

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Liebergen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Liebergen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Liebergen. Een eengezinswoning in Liebergen komt het meest (56%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Liebergen

In Liebergen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Liebergen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Liebergen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Liebergen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Liebergen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Liebergen vergeleken met de Hilversum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Liebergen waar ligt dat?

Woningen te koop Liebergen

Wil je een huis kopen in Liebergen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Liebergen . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Liebergen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Liebergen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Liebergen. Zoek je huurwoning in Liebergen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Liebergen

Starterswoningen in Liebergen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Liebergen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Liebergen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Liebergen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Liebergen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Liebergen is 4.274 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.943 euro).

Leeftijden Liebergen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Liebergen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Liebergen

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Liebergen. De buurt zelf valt binnen de wijk Oost in de gemeente Hilversum.

Geuzenbuurt Electrobuurt Kleine Driftbuurt Liebergen Astronomische Buurt Anna's Hoeve

Alle straten van Liebergen

Liebergen bestaat uit 36 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.