Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hilversum

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hilversum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hilversum

Hilversum is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 89.500 inwoners. Momenteel staan er 236 woningen te koop en zijn er recent 565 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 374.998.

Woningen te koop 236
Woningen recent verkocht 565
Gemiddelde vraagprijs € 620.458
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 374.998
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Hilversum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hilversum is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hilversum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hilversum.

Woningen recent verkocht in Hilversum

Er zijn recent 565 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hilversum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hilversum. Een eengezinswoning in Hilversum komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hilversum

In Hilversum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hilversum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hilversum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hilversum

Starterswoningen in gemeente Hilversum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hilversum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hilversum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hilversum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hilversum

Wil je een huis kopen in gemeente Hilversum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hilversum . Er staan momenteel 236 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hilversum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hilversum.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hilversum. Zoek je huurwoning in gemeente Hilversum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hilversum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hilversum is 4.515 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.649 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hilversum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hilversum vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hilversum

De gemeente Hilversum telt 1 plaats.

Hilversum

Wijken van Hilversum

Hilversum bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.