Alle woningmarktinfo Hilversum in gemeente Hilversum

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hilversum

Een eerste blik op Hilversum

Hilversum is een plaats in de gemeente Hilversum. Deze plaats telt volgens het CBS 89.500 inwoners. Momenteel staan er 87 woningen te koop en zijn er recent 168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 563.834 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 87
Woningen recent verkocht 168
Gemiddelde vraagprijs € 563.834
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Hilversum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hilversum is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hilversum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hilversum.

Woningen recent verkocht in Hilversum

Er zijn recent 168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hilversum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hilversum. Een portiekflat in Hilversum komt het meest (35%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hilversum

In Hilversum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hilversum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hilversum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hilversum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hilversum

Wil je een huis kopen in Hilversum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hilversum . Er staan momenteel 87 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hilversum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hilversum.

Zoek je huurwoning in Hilversum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hilversum.

Huizenprijzen in Hilversum

Starterswoningen in Hilversum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hilversum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hilversum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hilversum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hilversum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hilversum is 4.147 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.862 euro).

Leeftijden Hilversum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hilversum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hilversum

Hilversum bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen