Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hilversum

Begrijp de huizenprijzen in Hilversum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hilversum

Hilversum is een plaats in de gemeente Hilversum. Deze plaats telt volgens het CBS 89.500 inwoners. Momenteel staan er 205 woningen te koop en zijn er recent 454 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 621.172 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 205
Woningen recent verkocht 454
Gemiddelde vraagprijs € 621.172
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Hilversum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hilversum is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hilversum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hilversum.

Woningen recent verkocht in Hilversum

Er zijn recent 454 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilversum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hilversum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hilversum. Een eengezinswoning in Hilversum komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hilversum

In Hilversum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hilversum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hilversum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hilversum

Starterswoningen in Hilversum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hilversum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hilversum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hilversum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hilversum

Wil je een huis kopen in Hilversum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hilversum . Er staan momenteel 205 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hilversum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hilversum.

Bekijk alle koopwoningen in Hilversum. Zoek je huurwoning in Hilversum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hilversum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hilversum is 4.571 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.643 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hilversum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hilversum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hilversum

Hilversum bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.