Alle woningmarktinfo Havenstraatbuurt

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Havenstraatbuurt

Een eerste blik op Havenstraatbuurt

Havenstraatbuurt is een buurt in de gemeente Hilversum. Deze buurt telt volgens het CBS 9.570 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havenstraatbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 436.325 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 33
Gemiddelde vraagprijs € 436.325
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Havenstraatbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Havenstraatbuurt is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Havenstraatbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Havenstraatbuurt.

Woningen recent verkocht in Havenstraatbuurt

Er zijn recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Havenstraatbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Havenstraatbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Havenstraatbuurt. Een eengezinswoning in Havenstraatbuurt komt het meest (33%) voor. Daarna komt een maisonnette met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Havenstraatbuurt

In Havenstraatbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Havenstraatbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Havenstraatbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Havenstraatbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Havenstraatbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Havenstraatbuurt vergeleken met de Hilversum en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Havenstraatbuurt

Wil je een huis kopen in Havenstraatbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Havenstraatbuurt . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Havenstraatbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Havenstraatbuurt.

Zoek je huurwoning in Havenstraatbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Havenstraatbuurt.

Huizenprijzen in Havenstraatbuurt

Starterswoningen in Havenstraatbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Havenstraatbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Havenstraatbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Havenstraatbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Havenstraatbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Havenstraatbuurt is 4.676 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.364 euro).

Leeftijden Havenstraatbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Havenstraatbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Havenstraatbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Havenstraatbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Hilversum.

Centrum Havenstraatbuurt Sint Vitusbuurt Langgewenstbuurt

Alle straten van Havenstraatbuurt

Havenstraatbuurt bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen