De Huizenmarkt gemeente Hellendoorn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hellendoorn

Woningmarkt Hellendoorn

Hellendoorn is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.785 inwoners. Momenteel staan er 132 woningen te koop en zijn er recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellendoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 132
Woningen recent verkocht 137
Gemiddelde vraagprijs € 434.249
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hellendoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hellendoorn is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hellendoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hellendoorn.

Woningen recent verkocht in Hellendoorn

Er zijn recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellendoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hellendoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hellendoorn. Een eengezinswoning in Hellendoorn komt het meest (70%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hellendoorn

In Hellendoorn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hellendoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hellendoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hellendoorn
Binnenring: Nederland

Hellendoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Hellendoorn

Wil je een huis kopen in Hellendoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hellendoorn . Er staan momenteel 132 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hellendoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hellendoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hellendoorn. Zoek je huurwoning in Hellendoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hellendoorn

Starterswoningen in Hellendoorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hellendoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hellendoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hellendoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hellendoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hellendoorn is 3.359 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.003 euro).

Leeftijden Hellendoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hellendoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn telt 5 plaatsen.

Daarle Daarlerveen Haarle Hellendoorn Nijverdal

Alle wijken van Hellendoorn

Hellendoorn bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.