logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hellendoorn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hellendoorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hellendoorn

Hellendoorn is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 36.261 inwoners. Momenteel staan er 84 woningen te koop en zijn er recent 191 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellendoorn. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 370.699.

Woningen te koop 84
Woningen recent verkocht 191
Gemiddelde vraagprijs € 467.562
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 370.699
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Hellendoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hellendoorn is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hellendoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hellendoorn.

Woningen recent verkocht in Hellendoorn

Er zijn recent 191 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hellendoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hellendoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hellendoorn. Een eengezinswoning in Hellendoorn komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hellendoorn

In Hellendoorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hellendoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hellendoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hellendoorn

Starterswoningen in gemeente Hellendoorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hellendoorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hellendoorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hellendoorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hellendoorn

Wil je een huis kopen in gemeente Hellendoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hellendoorn . Er staan momenteel 84 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hellendoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hellendoorn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hellendoorn. Zoek je huurwoning in gemeente Hellendoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hellendoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hellendoorn is 3.388 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.370 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hellendoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hellendoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn telt 5 plaatsen.

Daarle Daarlerveen Haarle Hellendoorn Nijverdal

Wijken van Hellendoorn

Hellendoorn bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.