De Huizenmarkt in Nijverdal (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nijverdal

Woningmarkt Nijverdal

Nijverdal is een plaats in de gemeente Hellendoorn. Deze plaats telt volgens het CBS 35.785 inwoners. Momenteel staan er 119 woningen te koop en zijn er recent 164 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijverdal. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 409.661 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 119
Woningen recent verkocht 164
Gemiddelde vraagprijs € 409.661
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Nijverdal

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijverdal is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijverdal moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijverdal.

Woningen recent verkocht in Nijverdal

Er zijn recent 164 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijverdal. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijverdal.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijverdal. Een eengezinswoning in Nijverdal komt het meest (70%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijverdal

In Nijverdal wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijverdal

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijverdal (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijverdal
Binnenring: Nederland

Nijverdal waar ligt dat?

Woningen te koop Nijverdal

Wil je een huis kopen in Nijverdal? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijverdal . Er staan momenteel 119 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijverdal alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijverdal.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nijverdal. Zoek je huurwoning in Nijverdal? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nijverdal

Starterswoningen in Nijverdal zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijverdal zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijverdal zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijverdal? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijverdal

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijverdal is 3.326 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.941 euro).

Leeftijden Nijverdal

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijverdal vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nijverdal

Nijverdal bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.