Huizenmarkt Leende in Leende (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leende

Woningmarkt Leende

Leende is een wijk in de plaats Leende binnen de gemeente Heeze-Leende. Deze wijk telt volgens het CBS 3.970 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leende. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 677.845 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 677.845
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Leende

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leende is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leende kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Leende

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leende. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leende.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leende. Een eengezinswoning in Leende komt het meest (66%) voor. Daarna komt een villa met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leende

In Leende wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leende

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leende (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leende
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Leende

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Leende vergeleken met de Heeze-Leende en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Leende waar ligt dat?

Woningen te koop Leende

Wil je een huis kopen in Leende? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leende . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leende alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leende.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leende. Zoek je huurwoning in Leende? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leende

Starterswoningen in Leende zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leende zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leende zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leende? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leende

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leende is 3.262 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.139 euro).

Leeftijden Leende

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leende vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Leende

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Leende? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Leende

Leende Villawijk Boschhoven Verspreide huizen Groote Heide Verspreide huizen Zevenhuizense Heide