Huizenmarkt Centrum in Heerenveen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Centrum

Woningmarkt Centrum

Centrum is een buurt in de wijk Heerenveen en plaats Heerenveen binnen de gemeente Heerenveen. Deze buurt telt volgens het CBS 29.115 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 335.758 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 335.758
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een galerijflat in Centrum komt het meest (36%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Heerenveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Centrum

Wil je een huis kopen in Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Centrum. Zoek je huurwoning in Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Centrum

Starterswoningen in Centrum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 3.007 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.583 euro).

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Heerenveen in de gemeente Heerenveen.

Noord Centrum Midden Nijehaske De Greiden De Heide De Akkers Skoatterwald Het meer Nieuweschoot Haskerveen

Alle straten van Centrum

Centrum bestaat uit 75 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.