Huizenmarkt Burgerveen in Burgerveen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Burgerveen

Woningmarkt Burgerveen

Burgerveen is een buurt in de wijk Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug en plaats Burgerveen binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze buurt telt volgens het CBS 760 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgerveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 524.733 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 524.733
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Burgerveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Burgerveen is 39 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Burgerveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Burgerveen

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgerveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Burgerveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Burgerveen. Een eengezinswoning in Burgerveen komt het meest (64%) voor. Daarna komt een villa met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Burgerveen

In Burgerveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Burgerveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Burgerveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Burgerveen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Burgerveen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Burgerveen vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Burgerveen waar ligt dat?

Woningen te koop Burgerveen

Wil je een huis kopen in Burgerveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Burgerveen . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Burgerveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Burgerveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Burgerveen. Zoek je huurwoning in Burgerveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Burgerveen

Starterswoningen in Burgerveen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Burgerveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Burgerveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Burgerveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Burgerveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Burgerveen is 3.440 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.974 euro).

Leeftijden Burgerveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Burgerveen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Burgerveen

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Burgerveen. De buurt zelf valt binnen de wijk Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug in de gemeente Haarlemmermeer.

Burgerveen Leimuiderbrug Weteringbrug

Alle straten van Burgerveen

Burgerveen bestaat uit 5 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.