Glimmen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Glimmen

Een eerste blik op Glimmen

Glimmen is een buurt in de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 18.120 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Glimmen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 571.466 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 571.466
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Glimmen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Glimmen is 40 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Glimmen kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Glimmen

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Glimmen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Glimmen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Glimmen. Een eengezinswoning in Glimmen komt het meest (42%) voor. Daarna komt een villa met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Glimmen

In Glimmen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Glimmen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Glimmen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Glimmen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Glimmen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Glimmen vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Glimmen

Wil je een huis kopen in Glimmen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Glimmen . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Glimmen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Glimmen.

Zoek je huurwoning in Glimmen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Glimmen.

Huizenprijzen in Glimmen

Starterswoningen in Glimmen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Glimmen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Glimmen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Glimmen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Glimmen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Glimmen is 3.106 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Glimmen is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Glimmen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Glimmen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Glimmen

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Glimmen. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Groningen.

Haren Oosterhaar Voorveld Harenermolen Glimmen Hemmen

Alle straten van Glimmen

Glimmen bestaat uit 21 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen