Huizenprijzen en de huizenmarkt Schildersbuurt in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Schildersbuurt Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Schildersbuurt Groningen

Schildersbuurt is een buurt in de wijk Oud-West en plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 14.675 inwoners. Momenteel staan er 16 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schildersbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 435.418 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 16
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 435.418
Percentage gezinnen met kinderen 10%

Verkoopduur woningen in Schildersbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schildersbuurt is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schildersbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schildersbuurt.

Woningen recent verkocht in Schildersbuurt

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schildersbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schildersbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schildersbuurt. Een bovenwoning in Schildersbuurt komt het meest (34%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schildersbuurt

In Schildersbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schildersbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schildersbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Schildersbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schildersbuurt vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Schildersbuurt Groningen

Starterswoningen in Schildersbuurt Groningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Schildersbuurt Groningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schildersbuurt Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Schildersbuurt Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Schildersbuurt Groningen

Wil je een huis kopen in Schildersbuurt Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schildersbuurt Groningen . Er staan momenteel 16 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schildersbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schildersbuurt.

Bekijk alle koopwoningen in Schildersbuurt Groningen. Zoek je huurwoning in Schildersbuurt Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schildersbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schildersbuurt is 3.674 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.787 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schildersbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schildersbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schildersbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schildersbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Oud-West in de gemeente Groningen.

Oranjebuurt Noorderplantsoenbuurt Schildersbuurt Kostverloren

Alle straten van Schildersbuurt

Schildersbuurt bestaat uit 32 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.