De Huizenmarkt gemeente Gorinchem (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Gorinchem

Woningmarkt Gorinchem

Gorinchem is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 36.140 inwoners. Momenteel staan er 167 woningen te koop en zijn er recent 155 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 167
Woningen recent verkocht 155
Gemiddelde vraagprijs € 447.948
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Gorinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gorinchem is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gorinchem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gorinchem.

Woningen recent verkocht in Gorinchem

Er zijn recent 155 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gorinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gorinchem. Een eengezinswoning in Gorinchem komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gorinchem

In Gorinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gorinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gorinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gorinchem
Binnenring: Nederland

Gorinchem waar ligt dat?

Woningen te koop Gorinchem

Wil je een huis kopen in Gorinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gorinchem . Er staan momenteel 167 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gorinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gorinchem.

Bekijk hier alle koopwoningen in Gorinchem. Zoek je huurwoning in Gorinchem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Gorinchem

Starterswoningen in Gorinchem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gorinchem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gorinchem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gorinchem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gorinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gorinchem is 3.441 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.293 euro).

Leeftijden Gorinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gorinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gorinchem

De gemeente Gorinchem telt 2 plaatsen.

Dalem Gorinchem

Alle wijken van Gorinchem

Gorinchem bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.