Gorinchem in de gemeente Gorinchem

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Gorinchem

Een eerste blik op Gorinchem

Gorinchem is een plaats in de gemeente Gorinchem. Deze plaats telt volgens het CBS 36.140 inwoners. Momenteel staan er 115 woningen te koop en zijn er recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Gorinchem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 403.114 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 115
Woningen recent verkocht 137
Gemiddelde vraagprijs € 403.114
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Gorinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gorinchem is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Gorinchem kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Gorinchem

Er zijn recent 137 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gorinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gorinchem. Een eengezinswoning in Gorinchem komt het meest (29%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gorinchem

In Gorinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Gorinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Gorinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gorinchem
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Gorinchem

Wil je een huis kopen in Gorinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gorinchem. Er staan momenteel 115 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gorinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gorinchem.

Huizenprijzen in Gorinchem

Starterswoningen in Gorinchem zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Gorinchem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gorinchem zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gorinchem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gorinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gorinchem is 2.738 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.615 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Gorinchem is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Gorinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gorinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Gorinchem

Gorinchem bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen