Huizenprijzen en de huizenmarkt in Gorinchem

Begrijp de huizenprijzen in Gorinchem met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Gorinchem

Gorinchem is een plaats in de gemeente Gorinchem. Deze plaats telt volgens het CBS 36.140 inwoners. Momenteel staan er 51 woningen te koop en zijn er recent 173 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 443.836 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 51
Woningen recent verkocht 173
Gemiddelde vraagprijs € 443.836
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Gorinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gorinchem is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gorinchem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gorinchem.

Woningen recent verkocht in Gorinchem

Er zijn recent 173 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gorinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gorinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gorinchem. Een eengezinswoning in Gorinchem komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gorinchem

In Gorinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gorinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gorinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Gorinchem

Starterswoningen in Gorinchem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gorinchem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gorinchem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Gorinchem? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Gorinchem

Wil je een huis kopen in Gorinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gorinchem . Er staan momenteel 51 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gorinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gorinchem.

Bekijk alle koopwoningen in Gorinchem. Zoek je huurwoning in Gorinchem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gorinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gorinchem is 3.486 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.424 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gorinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gorinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Gorinchem

Gorinchem bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.