logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Elburg

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Elburg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Elburg

Elburg is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.037 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 94 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elburg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 334.139.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 94
Gemiddelde vraagprijs € 510.633
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 334.139
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Elburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elburg is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Elburg.

Woningen recent verkocht in Elburg

Er zijn recent 94 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elburg. Een eengezinswoning in Elburg komt het meest (72%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elburg

In Elburg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Elburg

Starterswoningen in gemeente Elburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Elburg zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Elburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Elburg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Elburg

Wil je een huis kopen in gemeente Elburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Elburg . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elburg.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Elburg. Zoek je huurwoning in gemeente Elburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Elburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elburg is 3.781 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.395 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Elburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elburg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Elburg

De gemeente Elburg telt 3 plaatsen.

't Harde Doornspijk Elburg

Wijken van Elburg

Elburg bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.