De Huizenmarkt gemeente Elburg (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Elburg

Woningmarkt Elburg

Elburg is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 23.110 inwoners. Momenteel staan er 53 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elburg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 53
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 513.828
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Elburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Elburg is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Elburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Elburg.

Woningen recent verkocht in Elburg

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Elburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Elburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Elburg. Een eengezinswoning in Elburg komt het meest (72%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Elburg

In Elburg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Elburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Elburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Elburg
Binnenring: Nederland

Elburg waar ligt dat?

Woningen te koop Elburg

Wil je een huis kopen in Elburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Elburg . Er staan momenteel 53 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Elburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Elburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Elburg. Zoek je huurwoning in Elburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Elburg

Starterswoningen in Elburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Elburg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Elburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Elburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Elburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Elburg is 3.389 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.975 euro).

Leeftijden Elburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Elburg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Elburg

De gemeente Elburg telt 3 plaatsen.

't Harde Doornspijk Elburg

Alle wijken van Elburg

Elburg bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.