Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum Dronten in Dronten

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Dronten Dronten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Dronten Dronten

Centrum Dronten is een buurt in de wijk Dronten Midden en plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze buurt telt volgens het CBS 6.615 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum Dronten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 307.569 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 307.569
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Centrum Dronten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum Dronten is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum Dronten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum Dronten.

Woningen recent verkocht in Centrum Dronten

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum Dronten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum Dronten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum Dronten. Een galerijflat in Centrum Dronten komt het meest (27%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum Dronten

In Centrum Dronten wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum Dronten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum Dronten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum Dronten

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum Dronten vergeleken met de Dronten en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Dronten Dronten

Starterswoningen in Centrum Dronten Dronten zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Dronten Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Dronten Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Dronten Dronten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Dronten Dronten

Wil je een huis kopen in Centrum Dronten Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Dronten Dronten . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum Dronten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum Dronten.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Dronten Dronten. Zoek je huurwoning in Centrum Dronten Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum Dronten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum Dronten is 3.508 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.987 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum Dronten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum Dronten vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Centrum Dronten

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Centrum Dronten. De buurt zelf valt binnen de wijk Dronten Midden in de gemeente Dronten.

Centrum Dronten Oud-Dronten De Fazant Bungalowpark De Boeg

Alle straten van Centrum Dronten

Centrum Dronten bestaat uit 24 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.