Huizenmarkt Belcrum in Breda (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Belcrum

Woningmarkt Belcrum

Belcrum is een buurt in de wijk Breda Noord en plaats Breda binnen de gemeente Breda. Deze buurt telt volgens het CBS 25.550 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Belcrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 423.271 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 423.271
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Belcrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Belcrum is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Belcrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Belcrum.

Woningen recent verkocht in Belcrum

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Belcrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Belcrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Belcrum. Een eengezinswoning in Belcrum komt het meest (59%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Belcrum

In Belcrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Belcrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Belcrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Belcrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Belcrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Belcrum vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Belcrum waar ligt dat?

Woningen te koop Belcrum

Wil je een huis kopen in Belcrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Belcrum . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Belcrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Belcrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Belcrum. Zoek je huurwoning in Belcrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Belcrum

Starterswoningen in Belcrum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Belcrum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Belcrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Belcrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Belcrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Belcrum is 4.099 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.868 euro).

Leeftijden Belcrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Belcrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Belcrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Belcrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Breda Noord in de gemeente Breda.

Belcrum Doornbos-Linie Biesdonk Geeren-Zuid Wisselaar Krogten Geeren-Noord Waterdonken

Alle straten van Belcrum

Belcrum bestaat uit 39 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.