Professorenwijk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Professorenwijk

Een eerste blik op Professorenwijk

Professorenwijk is een buurt in de gemeente Baarn. Deze buurt telt volgens het CBS 10.060 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Professorenwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 303.756 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 303.756
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Professorenwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Professorenwijk is 37 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Professorenwijk kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Professorenwijk

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Professorenwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Professorenwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Professorenwijk. Een eengezinswoning in Professorenwijk komt het meest (63%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Professorenwijk

In Professorenwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Professorenwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Professorenwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Professorenwijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Professorenwijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Professorenwijk vergeleken met de Baarn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Professorenwijk

Wil je een huis kopen in Professorenwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Professorenwijk . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Professorenwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Professorenwijk.

Zoek je huurwoning in Professorenwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Professorenwijk.

Huizenprijzen in Professorenwijk

Starterswoningen in Professorenwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Professorenwijk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Professorenwijk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Professorenwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Professorenwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Professorenwijk is 3.310 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.979 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Professorenwijk is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Professorenwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Professorenwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Professorenwijk

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Professorenwijk. De buurt zelf valt binnen de wijk Baarn-Noord, Eemdal en Eemland in de gemeente Baarn.

Componistenwijk Professorenwijk Staatsliedenwijk Schilderswijk Eemdal-Noord Eemdal-Zuid Eemland waaronder Eembrugge

Alle straten van Professorenwijk

Professorenwijk bestaat uit 19 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen