De Huizenmarkt gemeente Baarn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Baarn

Woningmarkt Baarn

Baarn is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.615 inwoners. Momenteel staan er 128 woningen te koop en zijn er recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baarn. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 128
Woningen recent verkocht 109
Gemiddelde vraagprijs € 747.012
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Baarn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Baarn is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Baarn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Baarn.

Woningen recent verkocht in Baarn

Er zijn recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baarn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Baarn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Baarn. Een eengezinswoning in Baarn komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Baarn

In Baarn wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Baarn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Baarn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Baarn
Binnenring: Nederland

Baarn waar ligt dat?

Woningen te koop Baarn

Wil je een huis kopen in Baarn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Baarn . Er staan momenteel 128 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Baarn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Baarn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Baarn. Zoek je huurwoning in Baarn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Baarn

Starterswoningen in Baarn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Baarn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Baarn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Baarn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Baarn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Baarn is 4.844 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.677 euro).

Leeftijden Baarn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Baarn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Baarn

De gemeente Baarn telt 2 plaatsen.

Baarn Lage Vuursche

Alle wijken van Baarn

Baarn bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.