logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Baarn

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Baarn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Baarn

Baarn is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.008 inwoners. Momenteel staan er 68 woningen te koop en zijn er recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baarn. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 430.542.

Woningen te koop 68
Woningen recent verkocht 139
Gemiddelde vraagprijs € 738.374
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 430.542
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Baarn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Baarn is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Baarn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Baarn.

Woningen recent verkocht in Baarn

Er zijn recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baarn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Baarn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Baarn. Een eengezinswoning in Baarn komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Baarn

In Baarn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Baarn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Baarn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Baarn

Starterswoningen in gemeente Baarn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Baarn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Baarn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Baarn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Baarn

Wil je een huis kopen in gemeente Baarn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Baarn . Er staan momenteel 68 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Baarn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Baarn.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Baarn. Zoek je huurwoning in gemeente Baarn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Baarn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Baarn is 5.142 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.722 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Baarn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Baarn vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Baarn

De gemeente Baarn telt 2 plaatsen.

Baarn Lage Vuursche

Wijken van Baarn

Baarn bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.