Huizenmarkt De Hooilanden in Klarenbeek (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Hooilanden

Woningmarkt De Hooilanden

De Hooilanden is een buurt in de wijk Klarenbeek en omgeving en plaats Klarenbeek binnen de gemeente Apeldoorn. Deze buurt telt volgens het CBS 1.870 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hooilanden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 898.710 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 898.710
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in De Hooilanden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Hooilanden is 12 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Hooilanden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Hooilanden.

Woningen recent verkocht in De Hooilanden

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Hooilanden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Hooilanden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Hooilanden. Een woonboerderij in De Hooilanden komt het meest (50%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 39% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Hooilanden

In De Hooilanden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Hooilanden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Hooilanden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Hooilanden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Hooilanden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Hooilanden vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Hooilanden waar ligt dat?

Woningen te koop De Hooilanden

Wil je een huis kopen in De Hooilanden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Hooilanden . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Hooilanden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Hooilanden.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Hooilanden. Zoek je huurwoning in De Hooilanden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Hooilanden

Starterswoningen in De Hooilanden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in De Hooilanden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Hooilanden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Hooilanden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Hooilanden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Hooilanden is 3.990 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.725 euro).

Leeftijden De Hooilanden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Hooilanden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom De Hooilanden

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom De Hooilanden. De buurt zelf valt binnen de wijk Klarenbeek en omgeving in de gemeente Apeldoorn.

Wolthuis Klarenbeek De Hooilanden De Hooilanden-Oosterhuizen

Alle straten van De Hooilanden

De Hooilanden bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.