De Kolenkit in gemeente Amsterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in De Kolenkit

Een eerste blik op De Kolenkit

De Kolenkit is een wijk in de gemeente Amsterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 10.075 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in De Kolenkit. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 458.987 euro.

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 458.987
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in De Kolenkit

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Kolenkit is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Kolenkit moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Kolenkit.

Woningen recent verkocht in De Kolenkit

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Kolenkit. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Kolenkit.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Kolenkit. Een bovenwoning in De Kolenkit komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Kolenkit

In De Kolenkit wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat De Kolenkit

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van De Kolenkit (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Kolenkit
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Kolenkit

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Kolenkit vergeleken met de Amsterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in De Kolenkit

Wil je een huis kopen in De Kolenkit? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Kolenkit. Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Kolenkit alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Kolenkit.

Huizenprijzen in De Kolenkit

Starterswoningen in De Kolenkit zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in De Kolenkit zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Kolenkit zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Kolenkit? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Kolenkit

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Kolenkit is 4.807 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.630 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in De Kolenkit is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden De Kolenkit

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Kolenkit vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in De Kolenkit

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in De Kolenkit? Ontdek ook de buurten binnen de wijk De Kolenkit

Robert Scottbuurt West Laan van Spartaan Kolenkitbuurt Zuid Kolenkitbuurt Noord

Instellingen zijn opgeslagen