Den Texbuurt

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Den Texbuurt

Een eerste blik op Den Texbuurt

Den Texbuurt is een buurt in de gemeente Amsterdam. Deze buurt telt volgens het CBS 7.235 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Den Texbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 693.571 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 693.571
Percentage gezinnen met kinderen 13%

Verkoopduur woningen in Den Texbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Den Texbuurt is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Den Texbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Den Texbuurt.

Woningen recent verkocht in Den Texbuurt

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Den Texbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Den Texbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Den Texbuurt. Een bovenwoning in Den Texbuurt komt het meest (68%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Den Texbuurt

In Den Texbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Den Texbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Den Texbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Den Texbuurt
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Den Texbuurt

Wil je een huis kopen in Den Texbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Den Texbuurt. Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Den Texbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Den Texbuurt.

Huizenprijzen in Den Texbuurt

Starterswoningen in Den Texbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Den Texbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Den Texbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Den Texbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Den Texbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Den Texbuurt is 7.026 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (6.516 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Den Texbuurt is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Den Texbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Den Texbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Den Texbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Den Texbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk De Weteringschans in de gemeente Amsterdam.

Leidsebuurt Noordwest Leidsebuurt Zuidwest Leidsebuurt Noordoost Leidsebuurt Zuidoost Weteringbuurt Den Texbuurt Utrechtsebuurt Zuid Frederikspleinbuurt

Alle straten van Den Texbuurt

Den Texbuurt bestaat uit 8 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen