logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Amstelveen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Amstelveen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Amstelveen

Amstelveen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 94.418 inwoners. Momenteel staan er 168 woningen te koop en zijn er recent 423 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstelveen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 459.417.

Woningen te koop 168
Woningen recent verkocht 423
Gemiddelde vraagprijs € 770.477
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 459.417
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Amstelveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amstelveen is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amstelveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amstelveen.

Woningen recent verkocht in Amstelveen

Er zijn recent 423 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstelveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amstelveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amstelveen. Een galerijflat in Amstelveen komt het meest (29%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amstelveen

In Amstelveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amstelveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amstelveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Amstelveen

Starterswoningen in gemeente Amstelveen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Amstelveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Amstelveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Amstelveen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Amstelveen

Wil je een huis kopen in gemeente Amstelveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Amstelveen . Er staan momenteel 168 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amstelveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amstelveen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Amstelveen. Zoek je huurwoning in gemeente Amstelveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Amstelveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amstelveen is 5.661 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.453 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Amstelveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amstelveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen telt 1 plaats.

Amstelveen

Wijken van Amstelveen

Amstelveen bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.