De Huizenmarkt gemeente Amstelveen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Amstelveen

Woningmarkt Amstelveen

Amstelveen is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 90.650 inwoners. Momenteel staan er 443 woningen te koop en zijn er recent 332 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstelveen. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 459.417.

Woningen te koop 443
Woningen recent verkocht 332
Gemiddelde vraagprijs € 729.630
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 459.417
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Amstelveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amstelveen is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amstelveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amstelveen.

Woningen recent verkocht in Amstelveen

Er zijn recent 332 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amstelveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amstelveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amstelveen. Een galerijflat in Amstelveen komt het meest (31%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amstelveen

In Amstelveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amstelveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amstelveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Amstelveen
Binnenring: Nederland

Amstelveen waar ligt dat?

Woningen te koop Amstelveen

Wil je een huis kopen in Amstelveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amstelveen . Er staan momenteel 443 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amstelveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amstelveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Amstelveen. Zoek je huurwoning in Amstelveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Amstelveen

Starterswoningen in Amstelveen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Amstelveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amstelveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Amstelveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Amstelveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amstelveen is 5.500 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.171 euro).

Leeftijden Amstelveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amstelveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen telt 1 plaats.

Amstelveen

Alle wijken van Amstelveen

Amstelveen bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.