logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Binnenstad-Oost in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Binnenstad-Oost Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Binnenstad-Oost Alkmaar

Binnenstad-Oost is een buurt in de wijk Centrum en plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze buurt telt volgens het CBS 9.175 inwoners. Momenteel staan er 20 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 522.623 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 20
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 522.623
Percentage gezinnen met kinderen 17%

Verkoopduur woningen in Binnenstad-Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad-Oost is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad-Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Binnenstad-Oost.

Woningen recent verkocht in Binnenstad-Oost

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad-Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad-Oost. Een bovenwoning in Binnenstad-Oost komt het meest (24%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad-Oost

In Binnenstad-Oost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Binnenstad-Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Binnenstad-Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad-Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad-Oost vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Binnenstad-Oost Alkmaar

Starterswoningen in Binnenstad-Oost Alkmaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad-Oost Alkmaar zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad-Oost Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Binnenstad-Oost Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Binnenstad-Oost Alkmaar

Wil je een huis kopen in Binnenstad-Oost Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad-Oost Alkmaar . Er staan momenteel 20 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad-Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad-Oost.

Bekijk alle koopwoningen in Binnenstad-Oost Alkmaar. Zoek je huurwoning in Binnenstad-Oost Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Binnenstad-Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad-Oost is 4.581 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.613 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Binnenstad-Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad-Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Binnenstad-Oost

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Binnenstad-Oost. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Alkmaar.

Binnenstad-West Binnenstad-Oost Spoorbuurt Overstad

Alle straten van Binnenstad-Oost

Binnenstad-Oost bestaat uit 58 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.