logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Overstad in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Overstad Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Overstad Alkmaar

Overstad is een buurt in de wijk Centrum en plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze buurt telt volgens het CBS 9.175 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 567.655 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 567.655
Percentage gezinnen met kinderen 17%

Verkoopduur woningen in Overstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overstad is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overstad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overstad.

Woningen recent verkocht in Overstad

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overstad. Een galerijflat in Overstad komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overstad

In Overstad wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Overstad

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overstad vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Overstad Alkmaar

Starterswoningen in Overstad Alkmaar zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Overstad Alkmaar zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overstad Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Overstad Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Overstad Alkmaar

Wil je een huis kopen in Overstad Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overstad Alkmaar . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overstad.

Bekijk alle koopwoningen in Overstad Alkmaar. Zoek je huurwoning in Overstad Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Overstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overstad is 4.565 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.855 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Overstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overstad vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Overstad

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Overstad. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Alkmaar.

Binnenstad-West Binnenstad-Oost Spoorbuurt Overstad

Alle straten van Overstad

Overstad bestaat uit 15 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.