Alle woningmarktinfo Valckesteyn Poortugaal

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Valckesteyn

Een eerste blik op Valckesteyn

Valckesteyn is een buurt in de wijk Poortugaal-Noord en plaats Poortugaal binnen de gemeente Albrandswaard. Deze buurt telt volgens het CBS 2.665 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valckesteyn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 458.186 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 458.186
Percentage gezinnen met kinderen 48%

Verkoopduur woningen in Valckesteyn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valckesteyn is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valckesteyn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valckesteyn.

Woningen recent verkocht in Valckesteyn

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valckesteyn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valckesteyn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valckesteyn. Een eengezinswoning in Valckesteyn komt het meest (54%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valckesteyn

In Valckesteyn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Valckesteyn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Valckesteyn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valckesteyn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Valckesteyn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Valckesteyn vergeleken met de Albrandswaard en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Valckesteyn waar ligt dat?

Woningen te koop in Valckesteyn

Wil je een huis kopen in Valckesteyn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valckesteyn . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valckesteyn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valckesteyn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Valckesteyn. Zoek je huurwoning in Valckesteyn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Valckesteyn

Starterswoningen in Valckesteyn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Valckesteyn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valckesteyn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valckesteyn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valckesteyn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valckesteyn is 3.708 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.221 euro).

Leeftijden Valckesteyn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valckesteyn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Valckesteyn

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Valckesteyn. De buurt zelf valt binnen de wijk Poortugaal-Noord in de gemeente Albrandswaard.

Valckesteyn Zwaardijk-Kruisdijk Poortugaal Buitengebied Poortugaal

Alle straten van Valckesteyn

Valckesteyn bestaat uit 21 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.