De Huizenmarkt gemeente Alblasserdam (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Alblasserdam

Woningmarkt Alblasserdam

Alblasserdam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.005 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alblasserdam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 272.450.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 113
Gemiddelde vraagprijs € 423.000
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 272.450
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Alblasserdam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alblasserdam is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alblasserdam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alblasserdam.

Woningen recent verkocht in Alblasserdam

Er zijn recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alblasserdam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alblasserdam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alblasserdam. Een eengezinswoning in Alblasserdam komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alblasserdam

In Alblasserdam wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alblasserdam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alblasserdam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Alblasserdam
Binnenring: Nederland

Alblasserdam waar ligt dat?

Woningen te koop Alblasserdam

Wil je een huis kopen in Alblasserdam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Alblasserdam . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alblasserdam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alblasserdam.

Bekijk hier alle koopwoningen in Alblasserdam. Zoek je huurwoning in Alblasserdam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Alblasserdam

Starterswoningen in Alblasserdam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Alblasserdam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Alblasserdam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Alblasserdam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Alblasserdam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alblasserdam is 3.374 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.074 euro).

Leeftijden Alblasserdam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alblasserdam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam telt 1 plaats.

Alblasserdam

Alle wijken van Alblasserdam

Alblasserdam bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.