logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Alblasserdam

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Alblasserdam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Alblasserdam

Alblasserdam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.356 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alblasserdam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 272.450.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 49
Gemiddelde vraagprijs € 433.039
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 272.450
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Alblasserdam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Alblasserdam is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Alblasserdam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Alblasserdam.

Woningen recent verkocht in Alblasserdam

Er zijn recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Alblasserdam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Alblasserdam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Alblasserdam. Een eengezinswoning in Alblasserdam komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Alblasserdam

In Alblasserdam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Alblasserdam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Alblasserdam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Alblasserdam

Starterswoningen in gemeente Alblasserdam zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Alblasserdam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Alblasserdam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Alblasserdam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Alblasserdam

Wil je een huis kopen in gemeente Alblasserdam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Alblasserdam . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Alblasserdam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Alblasserdam.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Alblasserdam. Zoek je huurwoning in gemeente Alblasserdam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Alblasserdam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Alblasserdam is 3.570 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.319 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Alblasserdam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Alblasserdam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Alblasserdam

De gemeente Alblasserdam telt 1 plaats.

Alblasserdam

Wijken van Alblasserdam

Alblasserdam bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.