Biedadvies.
Bij het bieden op een huis willen woningzoekers niet onnodig te veel bieden. Daarom wordt er vaak om biedadvies gevraagd. Dit kan bij een makelaar, maar ook bij onafhankelijke partijen.
Moet ik overbieden of onderbieden?
Wat is een realistisch bod? Dit is misschien wel de belangrijkste vraag bij de aankoop van een woning. Om een goede kans op de woningmarkt te maken is het belangrijk om te weten óf en hoeveel je tegenwoordig moet overbieden op een huis.
Biedadvies kan ook duidelijk maken of onderbieden een kans van slagen heeft. Woningzoekers willen dit graag weten omdat dit betekent dat ze onder de vraagprijs kunnen bieden. Is dit het winnend bod? Dan betaal je minder.
Waar is het biedadvies op gebaseerd?
Het biedadvies is gebaseerd op unieke inzichten die normaal gesproken alleen makelaars hebben. Deze inzichten vertellen meer over de populariteit, vergelijkbare woningen en de woningmarkt als geheel. Op basis hiervan krijg je een aanbevolen bod, dat voorkomt dat je onnodig te veel biedt.
Naast het biedadvies is het goed om ook zelf onderzoek te doen. Bij het bieden op een huis komt namelijk meer kijken dan alleen bepalen hoe hoog het bod wordt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je in te lezen over onderwerpen zoals bedenktijd en bieden onder voorbehoud.
Het winnende bod met biedadvies
Op de huidige woningmarkt lijkt overbieden misschien de standaard te zijn. Toch is het afgelopen jaar 38% van de huizen op of onder de vraagprijs verkocht. Dat betekent dat in 62% van de gevallen is overboden. Zeker niet altijd dus. Niemand wil onnodig overbieden. Biedadvies kan een middel zijn om te voorkomen dat de woningzoeker onnodig overbiedt. Biedadvies geeft namelijk inzichten voor een winnend bod voor élke woning in Nederland. Wist je dat dit tegenwoordig ook online kan?
Handige links
Kan ik onderbieden op een huis?