De Huizenmarkt in Zoeterwoude (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zoeterwoude

Woningmarkt Zoeterwoude

Zoeterwoude is een plaats in de gemeente Zoeterwoude. Deze plaats telt volgens het CBS 5.640 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zoeterwoude. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 620.373 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 620.373
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Zoeterwoude

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zoeterwoude is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zoeterwoude moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zoeterwoude.

Woningen recent verkocht in Zoeterwoude

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zoeterwoude. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zoeterwoude.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zoeterwoude. Een eengezinswoning in Zoeterwoude komt het meest (51%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zoeterwoude

In Zoeterwoude wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zoeterwoude

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zoeterwoude (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zoeterwoude
Binnenring: Nederland

Zoeterwoude waar ligt dat?

Woningen te koop Zoeterwoude

Wil je een huis kopen in Zoeterwoude? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zoeterwoude . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zoeterwoude alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zoeterwoude.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zoeterwoude. Zoek je huurwoning in Zoeterwoude? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zoeterwoude

Starterswoningen in Zoeterwoude zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zoeterwoude zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zoeterwoude zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zoeterwoude? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zoeterwoude

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zoeterwoude is 4.352 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.608 euro).

Leeftijden Zoeterwoude

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zoeterwoude vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zoeterwoude

Zoeterwoude bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.